ПРОДУКТИ:
Прясно мляко НАРОДЕН ДАР – 1л
Краве масло НАРОДЕН ДАР – 40г
2 пакета бисквити ЗАКУСКА
Жълтъци – 3бр
Захар – 1 чаена чаша
Брашно – 4 супени лъжици
Стафиди – 1 пакетче
Ванилия – 2бр
Отделяте 100 мл студено прясно мляко, а останалите 900 мл слагате да заври. През това време отделяте жълтъците от белтъците, след което разбивате жълтъците - най-добре с миксер или тел за разбиване и добавяте и останалото студено прясно мляко НАРОДЕН ДАР. Към тях добавяте малко по малко брашното при непрекъснато бъркане, за да не става на бучки, бъркате до получаване на гладка каша.
Към свареното мляко добавяте маслото НАРОДЕН ДАР, ванилията и захарта, докато млякото е още топло. След това го връщате на котлона. Малко по малко при непрекъснато бъркане добавяте сместа с жълтъците. Кремът за бисквитената торта се сгъстява бързо, затова е необходимо непрекъснато бъркане, за да не загори. След като кремът поври 3-4 минути го сваляте от котлона.
На дъното на съд, който най-добре да е с правоъгълна форма, изсипвате малко от крема. Върху него плътно нареждате от бисквитите, които заливате отново с крем и добавяме стафиди. Повтаряте процедурата, докато бисквитите и крема свършат, като завършвате бисквитената торта с крем. Може да я украсите с начупени сурови ядки или да я поръсите с какаови пръчици или какао.